Baghetă cu ciuperci

Ingrediente:

– 1 baghetă

– 25g unt

– 25g făină

– 250ml lapte

– un vârf de nucșoară măcinată

– 50g ciuperci

– 100g șuncă afumată (tăiată cubulețe)

– 100g mozzarella

– ulei de măsline

– usturoi

– pătrunjel

– sare, piper

Mod de preparare:

Tăiați bagheta în jumătate și scoateți miezul.

Într-o cratiță pregătiți sosul Bechamel. Mai întâi topiți untul după care adăugați făina și amestecați. Puneți laptele și îngroșați sosul la foc mic. La final adăugați sare și nucșoară.

Într-o altă tigaie căliți ciupercile (tocate înainte) în puțin ulei de măsline. Adăugați șunca și usturoiul și amestecați până se rumenesc puțin. La final puneți piperul si pătrunjelul. Luați de pe foc și turnați peste sosul Bechamel , apoi amestecați.

Puneți amestecul în cele două jumătăți de baghetă. Presărați mozzarella și introduceți pentru 15 minute în cuptorul preâncălzit la 180 de grade.

După cele 15 minute tăiați bagheta în felii de aproximativ 3 cm si serviți cât e caldă.

Enjoy!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON