Brânzoici

Ingrediente:

– 1kg de făină

– 2 ouă (întregi )

– 25g drojdie proaspăta

– 200ml ulei

– 3 linguri de zahăr

– puțină sare

– 500ml lapte

Umplutură:

– 1kg brânză de vaci

– zahăr ( după gust )

– coaja rasă de la o lamâie

– zahăr vanilinat

– griș ( 2 linguri )

– stafide

– 2 ouă

Mod de preparare:

Pentru început dizolvați drojdia în laptele călduț împreună cu o lingură de zahăr și lăsați la dospit aproximativ 10 min.

Într-un bol mare puneți făina, drojdia crescută, zahărul, ouăle, sarea și amestecați.

Adăugați încet laptele și uleiul și frământați bine până obțineți un aluat compact, nelipicios.

Lăsați aluatul la dospit, acoperit, la temperatura camerei cam o oră până își dublează volumul.

Între timp pregătiți umplutura. Amestecați brânza de vaci cu zahărul, grișul, coaja de lămâie, zahărul vanilinat, ouăle și stafidele.

După ce aluatul a crescut îl împărțiți în 4 bucăți. Luați prima bucată de aluat și întindeți-o pe blatul de lucru pudrat cu făină până ajunge la grosimea de 6 mm.

Apoi cu ajutorul unui cuțit tăiați fâșii pe care le porționați apoi în pătrate.
Puneți în mijlocul fiecărui pătrat câte o lingură din umplutura de brânză după care uniți cele 4 colțuri ale pătratului.

Așezați brânzoicile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aveți grijă să lăsați loc între ele ca să poată să crească.

Ungeți brânzoicile cu gălbenușul de ou și lăsați-le la cuptor 25-30 de min la 180 de grade.

După ce sunt gata lăsați-le să se răcească în tavă la temperatura camerei. După ce s-au răcit le puteți așeza peun platou și le puteți pudra cu zahăr.

Enjoy!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON