Chec cu lămâie

Ingrediente:

  • 200g făină
  • 150g zahăr
  • 4 ouă
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 100g unt ( topit )
  • o lămâie ( coaja și sucul )

Pentru glazură:

  • zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie
  • fulgi de migdale ( opțional )

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător puneți făina , zahărul, praful de copt și amestecați. Adăugați ouăle, unul câte unul, apoi untul topit, coaja rasă și sucul de lămâie.

Aluatul obținut, turnați-l în tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați-l la cuptor, aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Pentru glazură amestecați într-un bol sucul de lămâie și zahărul pudră.

După ce checul este gata, se scoate pe un grătar se lasă la răcit iar mai apoi se adaugă glazura și fulgii de migdale.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON