Choux à la creme

Ingrediente:

– 170g făină

– 150ml ulei

– 150ml apă

– 4 ouă

– 2 linguri de zahăr

Crema de vanilie:

– 500ml lapte

– 2 linguri esența de vanilie

– 100g zahăr

– 4 gălbenușuri

– 50g amidon

– 500 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Într-o cratiță puneți apa, uleiul și zahărul. După ce încep să fiarbă adăugați și făina.

Amestecați cu o spatulă de silicon până când aluatul se desprinde de pe pereții cratiței apoi luați cratița de pe foc și mutați aluatul într-un bol.

Lăsați-l 10-15 minute să se răcească amestecând de câteva ori. După ce s-a răcit adăugați câte un ou pe rând în aluat și amestecați.

Puneți aluatul rezultat într-un poș. Pregătiți tava cu o hârtie de copt și adăugați aluatul de choux în tavă de dimensiunea unei nuci.

Introduceți tava la cuptorul preâncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.

După ce sunt gata lăsați-le la răcit pe un grătar.

Pentru crema de vanilie puneți la fiert laptele, esența de vanilie, zahărul, gălbenușurile, amidonul și amestecați continuu până când vedeți că începe să aibă o consistență mai groasă.

Lăsați crema puțin la răcit iar într-un bol separat mixați bine frișca lichidă până se întărește și devine fermă.

Se ia fiecare choux și se taie partea de sus ( obținând un capac ).

Puneți crema de vanilie într-un poș, iar frișca bătută în alt poș, după care umpleți golul format cu crema de vanilie apoi adăugați un strat de frișcă.

Acoperiți fiecare choux cu câte un capac și presărați deasupra lor zahăr pudră.

Dacă reușiți și vă abțineți să nu le mâncați imediat ce sunt gata atunci păstrați-le la frigider până la servire.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON