Ciurigai

Aceste ciurigai sunt desertul copilariei mele. Bunicile mele mi-l faceau saptamantal. Imi aduc aminte cu drag de multe bunatati pe care le mancam in copilarie si unele dintre acestea voi incerca sa le fac pentru Thomas. Cu siguranta o sa va placa si voua aceasta reteta si o sa va duca cu gandul la copilarie. Se prepara rapid si au un gust inegalabil de delicios. Pufoase, fragede si moi, aceste ciurigai aromate pur si simplu se topesc in gura. Aveti mai jos reteta. Enjoy!

Ingrediente:

600g faina

2 oua

50g untura

20g drojdie

1 plic zahar vanilat

100g zahar

200ml lapte ( căldut )

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Intr-un bol bate ouale si inmoaie drojdia in laptele cald. Amesteca faina cu ouale si toarna treptat lapte cald, zaharul tos, zaharul vanilat si untura. Framanta pana se formeaza un aluat mai vascos. Imparte aluatul in doua parti egale si intinde-l pana obtii o foaie de aluat subtire. Taie-l in forma de romburi iar la fiecare romb fa o taietura pe mijloc si trece unul dintre colturile rombului prin acea taietura. Intr-o tigaie pune suficient ulei incat ciurigaii sa fie inabusiti. Se prajesc la o temperatura ridicata pana prind o pojghita aurie. Inainte de ai servi se trec prin zahar pudra. Pofta buna!

1495548935581

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON