Clătite americane

Clătitele americane au pătruns de ceva vreme și în bucătăria noastră. Spre deosebire de clătitele noastre tradiționale care sunt subțiri, clătitele americane sunt mai groase și au o consistență pufoasă. Sunt delicioase la micul dejun, dar sunt la fel de bune si ca desert. Le puteți consuma cu diferite toppinguri, cu fructe proaspete, frișcă sau miere.

Ingrediente:

– 2 ouă

– 200ml lapte

– 200g făină

– 2 lingurițe bicarbonat

– 1 plic zahăr vanilinat

– 2 linguri de zahăr

– 3 linguri de ulei

– ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Amestecați făina cu bicarbonatul și zahărul vanilinat. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Amestecați laptele cu uleiul si turnați-le peste gălbenușuri și amestecați-le cu ingredientele uscate ( făina, bicarbonatul, zahărul vanilinat ) folosind mixerul. Încorporați albușurile cu ajutorul unei spatule. Amestecați cât mai ușor până când compoziția devine omogenă.

Încălziți tigaia pentru clătite și ungeți-o cu puțin ulei. După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite. După ce clătitele încep să facă mici bule la suprafață, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Procedați la fel pentru fiecare clătită.

Puneți clătitele pe o farfurie și serviți-le cu frișcă și fructe de pădure. Puteți să le încercați și cu gem, dulceață, ciocolată sau diferite siropuri.

Enjoy!

    Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON