Clatite cu dovleac

Este sezonul dovlecilor, asa ca m-am gandit sa prepar niste clatite delicioase si aromate cu dovleac. Se pregatesc usor cu ingrediente la indemana si sunt o optiune ideala pentru copii la micul dejun. Sunt sigura ca o sa va incante aceste clatite pufoase si ca o sa le introduceti in meniul vostru. 

Ingrediente:

250g dovleac ( piure )

300ml lapte

3 linguri unt topit

1 ou

3 linguri zahar brun

150g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara

1 lingurita ghimbir

1 lingurita nucsoara

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, pune dovleacul, laptele, untul topit, oul si zaharul brun. Amesteca bine ingredientele, pana la omogenizare. Intr-un bol separat, amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si nucsoara. Ingredientele uscate se incorporeaza treptat in cele lichide. Amesteca bine pana nu se mai vad cocoloase. Intr-o tigaie pentru clatite pune o picatura de ulei si adauga doua linguri de aluat pentru fiecare clatita. Se coace 2-3 minute sau pana încep sa apara bule, dupa care se întoarce cu o paleta. Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu miere, sirop de artar sau gem. Pofta buna!

C03E0DB9-6777-4F12-AB6D-E188B967000F

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON