Cosulete cu visine

Imi plac visinele foarte mult! Pacat ca inca nu e sezonul lor ca as face numai prajituri cu visine. Noroc ca mi-am facut stocul asta-vara si am avut cateva pungi la congelator. Asa ne-am putut bucura de gustul lor si pe perioada iernii. Iubesc gustul dulce-acrisor! Mi se pare ca seamana cu viata, uneori mai dulce, alteori mai acrisoara dar cu toate astea minunata! Va las mai jos reteta pentru 12 cosulete.

Ingrediente:

Pentru aluat:

150g de faina

70g untura

2 oua mici

50g zahar

1 lingura smantana

un praf de sare

o esenta de vanilie

Pentru umplutura:

150g visine (eu am folosit congelate fara samburi)

3 plicuri zahar vanilat

2 lingurite amidon

Mod de preparare:

In primul rand vom incepe cu aluatul. Intr-un bol amesteca toate ingredientele ( nu conteaza ordinea) si framanta pana obtii un aluat moale dar compact. Aluatul abtinut pune-l la frigider aproximativ 30 de minute invelit intr-o folie transparenta.  Dupa ce a stat la frigider si s-a intarit un pic, intinde-l pe masa data cu un pic de faina si decupeaza forme rotunde ( eu am folosit un pahar). Lasa-ti putin si pentru partea de sus a cosuletelor. Unge formele de copt cu unt si aseaza aluatul in ele.

Umplutura:

Pune visinele intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul vanilat pana lasa lichid. Dupa, adauga amidonul si amesteca pana se ingroasa putin compozitia. Visinele astfel obtinute se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se aseaza in formele de copt. Din aluatul ramas fa un grilaj si aseaza-l peste cosulete. Introdu-le la cuptorul preincalzit la 170 de grade, aproximativ 20-25 de minute. Pofta buna!1491066368574

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON