Cozonac cu nucă

Crăciunul este momentul perfect pentru un cozonac cu nucă pufos și aromat. V-am pregătit o rețetă care vă va ajuta să-l faceți ca cel pe care il făcea bunica, delicios și cu multă umplutură.

Ingrediente:

Pentru maia:

– jumătate de drojdie (25g)

– o linguriță de zahăr

– doua linguri de lapte călduț

( se lasa aprox. 15 min )

Pentru aluat:

– 700g de făină

– 250ml de lapte călduț

– 2 ouă

– 100ml ulei

– 2 linguri de zăhăr

Pentru umplutură:

– 1kg nucă măcinată

– 2 plicuri de zahăr vanilinat

– 50g zahăr brun

– 2 linguri de scorțișoară

– 3 linguri de cacao

– 60ml de lapte

– dulceață de prune

Mod de preparare:

Incepem cu drojdia, pe care o dizollvăm în laptele călduț împreună cu o linguriță de zahăr și lăsăm aprox. 15 minute.

Între timp pregătim aluatul. Într-un bol mai adânc se pune făina se adaugă laptele călduț, ouăle, uleiul, zahărul și drojdia. Se frământă până aluatul se omogenizează după care il lăsăm la dospit pentru cca. 1h la loc călduț.

Aluatul rezultat îl împărțim în două părți egale. Fiecare parte o întindem sub forma unui dreptunghi, ungem cu dulceață de prune, adăugăm umplutura și rulam strâns.

Punem cozonacii in doua tăvi pentru chec tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preâncălzit la 170 de grade pentru 20/30 de minute.

Enjoy!

Crăciun fericit!

Processed with VSCO with f2 preset

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON