Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert fin, savuros si usor de pregatit. Are un gust deosebit si de aceea este un desert preferat de cei ai casei. Aveti mai jos reteta pentru 6 portii. 

Ingrediente:

1l lapte

5 oua

200g zahar

1 plic zahar vanilat

8 linguri de zahar ( pentru caramel )

Mod de preparare:

Intr-o cratita caramelizati zaharul la foc foarte mic pana capata o culoare aurie. Tapetati cu el 6 vase individuale termorezistente, inclusiv pe margini si lasati-le la racit. In acest timp amestecati ouale cu zaharul, inclusiv cel vanilat si mixati pana ce zaharul se topeste. Adaugati treptat si laptele. Cand formele sunt reci, turnati compozitia de lapte in ele. Puneti formele intr-o tava cu peretii inalti, turnati apa calda in tava, astfel incat sa ajungă la mijlocul formelor. Introduceti tava la cuptor la 150 de grade pentru 1h si apoi 15 min la 170 de grade. Dupa ce e gata se trece usor cu un cutit pe marginile formelor, se lasa la racit si apoi se dau la frigider. Cand vreti sa le serviti le rasturnati pe o farfurie. Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON