Cutia cu diafilme

De multe ori, m-am aflat in impas cand vremea ne-a obligat pe mine si pe Thomas sa stam in casa. Acum cand zilele sunt mai scurte si ploioase, suntem nevoiti sa petrecem din ce in ce mai mult timp in casa. Desi camera lui Thom e plină de jucarii, isi pierde repede interesul si nu-l mai tenteaza nimic din ce are.Asa ca, am reusit sa gasesc o modalitate prin care sa transform serile monotone, in amintiri placute, fara sa investesc o avere in noi si noi jucarii. Am readus una din cele mai placute amintiri ale copilriei mele: Diafilmul

Acum ceva timp, facand curatenie, am gasit intr-un dulap, cutia cu diafilme. Mai tineti minte diafilmele? Acele filme fotografice, care contin o serie de diapozitive ( insotite de un text explicativ ) care se proiecteaza pe un perete cu ajutorul unui proiector. Era acel proiector care dupa 2-3 diafilme rulate începea sa se incinga si sa miroase a ars din cauza becului, din interiorul lui. Aveam multe diafilme, vreo 30 de cutiute colorate din plastic, pe care erau trecute titlurile povestilor cu un scris auriu. Printre preferate se numarau:

” Povestea celor trei ursuleti ”

Sarea in bucate ”

” Fata vantului “

” Doi iepurasi “

Punguta cu doi bani “

Asa ca intr-o seara, le-am luat la rand impreuna cu Thomas si Andrei ( sotul meu ). Si pentru cateva minute bune, am retrait emotia si bucuria de cand eram eu copil. Am fost foarte surprinsa sa vad ca si lui Thom ii plac cam aceleasi povesti.

Acum avem propriul “ cinematograf “ la noi acasa cu tot cu popcorn ( obligatoriu ). Diafilmul ma ajutat sa creez o “ fereastra spre o alta lume “ , o lume magica, plina cu povesti si cu amintiri minunate.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON