În fiecare an îmi dau silința să pun deoparte câte puțin din aroma fiecărui fruct. Îmi place să fac dulcețuri si gemuri pentru ca așa pot sa conserv aroma și prospețimea verii și a fructelor ei delicioase și în sezonul rece. Anul acesta am început cu dulceața de cireșe. O să fie perfectă pentru o porție de clătite sau pur și simplu întinsă pe o felie de pâine cu o cană de lapte călduț lângă. Vă las mai jos rețeta.

Ingrediente:

– 5kg de cireșe

– 3kg de zahăr

– 3 lămâi

– esență de migdale

Mod de preparare:

Spălăm cireșele și scoatem sâmburii cu mare grijă ca să nu le deformăm prea mult.

Punem cireșele intr-o cratiță încăpătoare și le acoperim cu zahăr. Le lăsăm așa aproximativ 4h sau peste noapte (dacă nu sunteți presate de timp) la loc răcoros.

După acest timp se la fiert la foc mic. În curând va incepe să se formeze o spumă care va trebui îndepărtată cu grijă pe măsură ce se formează.

După ce am îndepărtat toată spuma, adăugăm zeama de la cele trei lămâi și enența de migdale și amestecăm bine.

Fierbem dulceața de cireșe aproximativ 2-3 ore ( mie îmi place să fie foarte bine legată, așa că o fierb 3h )

Când pare legată se probează picurând de pe o lingură pe o farfurioară câțiva stropi, care trebuie să își păstreze forma ca niște boabe de rouă. Dacă își păstrează forma atunci înseamnă că dulceața este gata.

Dulceața de cireșe se pune fierbinte în borcane curate și uscate.

Se înfiletează capacele și se acoperă cu un prosop gros. Se lasă așa până ce se răcește.

  1. Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON