Fursecuri cu gem

Ingrediente:

-260g făină

-200g unt

-100g zahăr

-1 gălbenuș

-1 linguriță esență de vanilie

-un praf de sare

-gem de cireșe

Mod de preparare:

Între-un bol punem făina, untul (tăiat cubulețe), zahărul pudră, gălbenușul de ou, esență de vanilie și praful de sare.

Frământăm cu vârful degetelor până când obținem un aluat omogen. Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și-l ținem la rece o oră.

După ce a stat la rece, întindem aluatul cu un sucitor pe blatul de lucru presărat cu făină. Decupați aluatul cu forma care vă place și așezați fursecurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Jumătate din fursecuri le mai decupați încă o dată cu o formă mai mică ( eu am folosit capacul unei sticle de apă ).

Preâncalziți cuptorul la 180 de grade și coaceți fursecurile 10-12 minute până se rumenesc ușor. Lăsați-le să se răcească și umpleți-le cu gem de cireșe.

La final pudrați-le cu zahăr pudră.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON