Gem de mure

Cred ca pentru majoritatea dintre noi micul dejun perfect înseamna paine prajita cu gem, iar daca gemul este de mure si mai adaugi si o cana de lapte ( asa cum fac eu 😊 ), atunci totul devine delicios. Asa ca v-am pregătit mai jos o reteta aromata si delicioasa cu gem de mure!

Ingrediente:

1kg mure

600g zahar

180ml apa

zeama de la o lamaie

1 baton de vanilie ( miezul si păstaia )

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu peretii mai inalti puneti zaharul si cei 180 ml de apa. Adaugati zeama de la o lamaie, taiati pastaia de vanilie in doua si asezati atat batonul cat si miezul in cratita cu zaharul. Fierbeti siropul aproximativ 10 minute. Testati 2-3 picaturi pe o farfurie si daca picaturile isi pastreaza forma atunci siropul e gata. In acest caz adaugati murele si amestecati cu  grija ca sa nu le striviti. Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si culegeti spuma formata la suprafata. Nu trebuie fiarta foarte mult deoarece siropul se va mai lega dupa racire. Eu am lasat-o in jur de 40-45 de minute. La final umpleti borcanele cu gem, puneti capacul si infiletati bine. Acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa se raceasca.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON