Gogosi

                Unul din deliciile simple cu care ma rasfata bunica mea in copilarie ( si încă o mai face )  erau gogosile. Cui nu i se face pofta din cand in cand de niște gogosi mari si pufoase? Sunt atat de bune, încât îți vei face un obicei din a le pregati ori de cate ori vrei sa ii rasfeti pe cei dragi. 

Ingrediente:

500g faina

300ml lapte (călduț)

30g drojdie

2 galbenusuri

esenta de vanilie

coaja de la o lamaie

o lingura de zahar

un praf de sare

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu laptele caldut, zaharul si se lasa aproximativ 10 min. Apoi se adauga galbenusurile, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie si sarea.

Se framanta pana se obtine un aluat elastic si moale. Se lasa la dospit aproximativ 1h. Dupa ce a dospit, aluatul se întinde pe blatul de lucru si se nivelează o foaie de grosime unui deget.

Se decupeaza o forma rotunda cu ajutorul unui pahar sau o cana. Aluatul se mai lasa pe blatul de lucru la dospit înca 10 min.

Intr-o cratita mai înaltă se incinge uleiul, se pun gogosile iar cand devin aurii se întorc si pe partea cealalta.

La final se scot pe servetele absorbante si se dau cu zahar pudra sau miere.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON