Găsim o mulțime de jucării in magazine, ce sa mai zic de reclamele de la TV unde le sunt arătate copiilor tot felul de variante care mai de care mai tentante.

Thomas cand le vede îmi spune: “A meu mami!”

Le-ar vrea pe toate! Si recunosc că atunci cand vede o mașinuța in vreun magazin îi cumpărăm de fiecare data pentru că știm că le adora și se bucură foarte mult când primește una noua. Are o adevărată colecție! Însă eu consider că pe lângă jucăriile ce le bucură inima ar trebui să le cumpărăm și jucării educative prin care ei sa evolueze și să învețe ceva nou.

Prin joc noțiunile se percep și se fixează mai ușor. Cu ajutorul acestor jucării copilului i se lărgește orizontul cunoașterii, i se dezvolta gândirea, memoria, imaginația si atenția.

Facând o selecție atentă, jucăriile din lemn mi se par cele mai potrivite. Acestea vin in diferite forme, dimensiuni si culori. Sunt sigure și rezista o perioadă mai lungă de timp. 

Majoritatea sunt considerate a fi jucării educative care pot fi adaptate unei perioade mai lungi în dezvoltarea copiilor. Fiecare jucărie are avantajele ei și este potrivită pentru o anumită vârsta .

O să vă dau patru motive pentru a alege jucăriile din lemn:

1. Sunt realizate din materiale naturale, iar vopselele folosite nu sunt toxice.

2. Sunt rezistente și pot fi folosite pentru mai multe generații.

3. Sunt jucării educative care încurajează creativitatea, dezvoltarea motorie fină și coordonarea mâna-ochi.

4. Fac parte din gama de jucării Montessori .

Și noi încercam să-i oferim lui Thom jucării variate si cât mai educative. Unele jucării sunt deja in spațiul nostru de joaca. Vă las mai jos cateva poze cu ele:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON