Negresă cu nucă

Ingrediente:

– 200g făină

– 150g unt

– 200g zahăr

– 2 linguri cacao

– un praf de sare

– 3 ouă

– esență de vanilie

– 200g ciocolată amăruie

– nucă ( tăiată mărunt )

Pentru glazură:

– 50ml smântână pentru gătit

– 150g ciocolată amăruie

– fulgi de migdale ( pt decor )

 

Mod de preparare:

Într-un bol amestecă toate ingredientele uscate ( cacao, făina și sarea ) și topește ciocolata. Mixează untul cu zahărul, adaugă ouăle și încorporează ciocolata puțin răcită. Adaugă ingredientele uscate treptat și nuca ( tăiată mărunt ).

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă negresa la cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, taie ciocolata mărunt și încălzește smântăna pentru gătit. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă până se omogenizează.

Scoate negresa din cuptor și las-o 15 minute să se răcească. După ce s-a răcit adaugă glazura de ciocolată și presară migdale deasupra.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON