Oreo cheesecake

Acest cheesecake cu Oreo este fără îndoială cel mai gustos și savuros desert. Îmi place foarte mult să-l prepar, deoarece este foarte ușor de făcut și nu îți răpește mult timp.

Ingrediente:

– biscuiți Oreo ( 4 pachete mari )

– 80g unt

– 300ml frișcă lichidă

– 500g cremă de brânză Philadelphia

– 100g zahăr pudră

Pentru decor:

– 100g ciocolata menaj

– 50g unt

Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie mărunțiți biscuiții Oreo întregi cu tot cu cremă. Dacă nu aveți robot puteți mărunți biscuiții într-o pungă cu ajutorul unui sucitor.

Peste biscuiții Oreo turnați untul topit și amestecați bine până la omogenizare.

Așezați compozoția astfel obținută într-o formă cu inel detașabil de 20 de cm. Apăsați bine biscuiții în formă cu degetele sau cu o spatulă.

Puneți la frigider compoziția de biscuiți aproximativ 10 minute până pregătiți crema.

Pentru început mixați bine crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră.

Într-un alt bol mixați frișca lichidă la treaptă mică timp de 2 minute după care creșteți viteza. Când frișcă începe să capete consistență adăugați restul de zahăr pudră și mixați ușor până se întărește complet.

Urmează să amestecați crema de brânză cu frișca și 4-5 biscuiți Oreo rupți în bucățele mici. Amestecați și apoi turnați crema de brânză peste blatul de biscuiți.

Pentru decor, am topit ciocolata cu untul la bain-marie, după care am turnat-o deasupra cheesecake-ului. Am adăugat și câțiva bișcuiți Oreo ( 4 buc ) mărunțiți deasupra și la-m lăsat la rece timp de 5 ore. Îl puteți lăsa la rece și peste noapte.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON