Panna cotta

Panna cotta este un desert italian, usor si rafinat, care se face din smantana dulce, zahar si gelatina. Gustul si consistenta lui, deosebit de delicate, il transforma intr-un deliciu bun de savurat oricand. Merge de minune cu sosurile acrisoare din fructe. Eu am ales capsuni, dar puteti folosi orice fructe acrisoare vreti: fructe de padure, zmeura, afine. Mai puteti opta si pentru sos de ciocolata sau de caramel. Mai jos aveti reteta pentru 7 portii.

Ingrediente:

400ml smantana pentru frisca

90ml lapte

5 linguri de zahar

un plic de gelatina (10gr)

o pastaie de vanilie

capsuni

Mod de preparare:

In primul rand, pune gelatina la inmuiat in laptele rece si las-o aproximativ 5 minute. Intre timp, pune smantana pentru frisca si zaharul pe foc si lasa-le pana ajung  in punctul de fierbere. Cand dau semne ca incep sa fiarba, toarna  gelatina si laptele, amesteca bine si ia compozitia de pe foc. Adauga vanilia si toarna compozitia in forme ( eu am folosit forme din silicon ). Lasa-le la racit. După ce s-au racit, serveste-le cu sosul de capsuni. Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON