Dacă și vouă vă plac papanașii atunci cu siguranță această rețetă este pe placul vostru. Vă prezint o rețetă foarte rapidă și foarte ușor de preparat. Sunt sănătoși și pot fi un desert delicios și pentru copiii sub un an, dacă renunțați la zahăr.

Ingrediente:

400g branză de vaci

160g griș

15g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilinat

2 linguri faină

2 ouă

coaja răzuită de la o lămâie

un praf de sare

Pentru pesmet:

80g pesmet

2 linguri zahăr brun

20g unt

nucă măcinată (aprox. 80g)

Pentru servit:

Orice topping preferați. Eu am ales gem de zmeură.

Mod de preparare;

Într-un bol amestecați brânza de vaci, ouăle, grișul, zahărul pudră, făina, coaja de lămaie și zahărul vanilinat până la omogenizare. La final trebuie sa obțineți un aluat cremos.

Mutați-l pe planul de lucru pudrat cu făină și rulați-l cu grijă sub forma unui cilindru.

Tăiați ruloul în felii de cca. 2 cm grosime. Dați o formă rotundă fiecărei felii si apăsați cu degetul în mijlocul fiecărui papanaș (fără sa-l perforați).

Într-o cratiță încăpătoare puneți apa la fiert. Între timp pregătiți pesmetul. Puneți untul într-o tigaie antiaderentă, când s-a topit adaugati pesmetul și prăjiți-l aproximativ 5 min sau până când capată o culoare aurie. Adăugați zahărul brun și nuca măcinată. Mai amestecați puțin, după care stingeți focul și îl lăsați să se răcească.

Când apa începe să fiarbă adăugați sarea și papanașii. În momentul în care toți papanasii se ridică la suprafața îi scoatem din apă și ii punem peste pesmetul cu nucă. Amestecăm cu grijă, iar la final adăugăm gemul de zmeura.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON