Prajitura cu branza

Ingrediente:

350g faina

150g ulei

200g zahar

200ml lapte

1 praf de copt

2 oua

2 linguri cacao

Umplutura:

600g branza de vaci

100g zahar

2 oua

esenta de vanilie

esenta de rom

50g stafide

coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Cerne faina impreuna cu praful de copt si cacao. Separat, bate albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adauga pe rand zaharul si continua sa mixezi pana la consistenta de spuma tare si lucioasa. Adauga galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire mixand continuu. Pune alternand 2/3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si mixeaza in continuare pana la încorporarea întregii cantitati de faina si lapte. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru umplutura, amesteca prin mixare branza cu zaharul si aromele. Adauga stafidele si coaja rasa de lamaie. Pune in tava, din loc in loc, cate o lingura din umplutura. Se lasa la cuptor pentru cca 40-50 de minute, la 180 de grade. Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON