Prăjitura cu caise este genul de prăjitură care se face rapid, cu ingrediente puține și este foarte buna și aromată. Puteți folosi și alte fructe ( piersici, nectarine, prune sau pere ) după preferințe.
Ingrediente:
– 200g de făină
– 200ml de lapte
– 100g de zahăr
– 100g unt
– 2 ouă
– 2 plicuri zahăr vanilinat
– 1 linguriță praf de copt
– 30ml esența de vanilie
– fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se spală caisele, apoi se scot sâmburii și se lasă la scurs.
Într-un bol mixați toate ingredientele până obțineți un aluat omogen ca pentru clătite.
Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care așezați deasupra jumătățile de caise.
Adăugați peste compoziție și fulgii de migdale apoi coaceți prăjitura la 180 de grade pentru 20-30 de minute.
Enjoy!
Delicioasă! ❤️