Prăjitură cu mere

Prăjitura cu mere este cu siguranță desertul copilăriei pentru mulți dintre noi. Este una dintre cele mai simple, aromate și gustoase prăjituri pe care le poți face acasă, fără să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente:

– trei căni de făină

– două linguri de untură

– două ouă

– o cană de zahăr

– un plic praf de copt

– două plicuri de zahăr vanilinat

– un praf de sare

– două linguri de smântână

– coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:

– 1 kg de mere

– 2 lingurițe de scorțișoară

– 3 linguri de zahăr brun

 

Mod de preparare:

În prima etapă începem cu umplutura ca să aibă timp să se răcească până ce ne ocupăm de aluat.

Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea mare. Le stoarcem de zeamă și le punem intr-o cratiță. Adăugăm 3 linguri de zahăr brun și scorțișoara. Amestecăm ocazional, iar când compoziția scade o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit.

Intr-un vas încăpător punem făina, adăugăm untura, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, sarea, smântâna, praful de copt și coaja rasă de la o lămâie. Frământăm până toate ingredientele se încorporează și opținem un aluat omogen. Aluatul obținut îl împărțim în două bucăți.

Între timp preîncălziți cuptorul la 170 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt.

Pregătiți-vă blatul de lucru, presărați puțină făină și întindeți prima foaie de aluat. Ajutați-vă de sucitor pentru a o așeza pe fundul tăvii. Puneți merele, apoi așezați deasupra și ce-a de-a doua foaie de aluat. Cu o furculiță înțepați aluatul ca să poată ieși aburul și dați la cuptor la 170 de grade pentru 40-45 de minute.

Când este gata, așteptați puțin să se răcească, după care o puteți porționa. Dacă doriți puteți să o pudrați și cu puțin zahăr pudră.

Sper să vă placă rețeta mea și aștept sa-mi lăsați comentarii sa-mi spuneți cum va ieșit.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON