Prajitura Malai dulce

Am tot stat si m-am gandit cu ce as putea sa-l surprind pe sotul meu de Dragobete. Am vrut sa fie ceva usor,rapid de facut si totodata traditional. Asa ca m-am intors in timp,in copilarie cand strabunica mea imi facea Malai dulce. Sper sa o recunoasteti si voi, daca nu va provoc sa o incercati si va asigur ca nu o sa regretati.

Ingrediente:

3 oua

125g zahar

450g iaurt 10%

150g malai grisat

50g gris

50ml lapte

100ml ulei

2 plicuri zahar vanilat

2 lingurite praf de copt

coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecati malaiul,grisul si praful de copt. Separati ouale,mixati galbenusurile cu zaharul vanilat si 50 ml din iaurt pana obtineti o crema galben deschis. Peste adaugati uleiul in fir subtire in timp ce continuati sa mixati. Urmează restul de iaurt si laptele,mai mixati aproximativ un minut. Peste aceasta compozitie adaugati amestecul de malai in ploaie,amestecand manual cu telul. Lasati-l putin deoparte si ocupati-va de albusuri. Pe acestea le bateti cu zaharul pana obtineti o spuma mai tare. Incorporati spuma de albusuri in aluat,amestecand usor cu telul sa nu se lase. Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introduceti la cuptorul preincalzit la 170 de grade,40 de minute. După ce e gata o lasati la racit,apoi o feliati. Puteti sa o serviti cu gem,pudra de zahar sau simpla. Eu am ales gemul de capsuni. Pofta buna!1487873861532

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON