De mult aveam în plan să fac Rulada “Krem a la Krem” și mi-am   amintit de ea când am fost în vizită la prietena mea Alexandra. La ea am mâncat prima dată această ruladă și m-a cucerit instant. Este extraordinar de gustoasă și de aspectoasă!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

-6 ouă

-6 linguri zahăr

-2 linguri ulei

-1 plic Creme Ole de ciocolată

Pentru cremă:

-250 ml frișcă lichidă

-150 ml lapte rece

-1 plic Creme Ole de vanilie

Pentru glazură:

-150 G ciocolată amăruie

-75 ml frișcă lichidă

-75 g unt

-1 linguriță esență de rom

 

Mod de preparare:

Mixați albușurile cu un praf de sare, adăugați zahărul treptat și mixați până când spuma este tare și lucioasă.

Amestecați gălbenușurile cu uleiul și turnați-le peste albușuri. Amestecați ușor. La final adăugați Creme Ole de ciocolată și mai mixați puțin cât să se omogenizeze compoziția.

Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți la cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru cca. 20 de minute. După ce a trecut testul scobitorii, scoateți blatul pe un grătar și lăsați-l la racit.

Cât timp se răcește blatul, începeți să faceți crema. Într-un bol amestecați frișca lichidă cu laptele rece, adăugați Creme Ole de vanilie și mixați până se întărește.

Adăugați crema peste blatul răcit. Nivelați crema pe toată suprafața blatului și apoi rulați blatul pe lungime. Așezați rulada pe un platou și lăsați-o la frigider până pregătiți glazura.

Într-o cratiță topiți ciocolata la foc mic împreună cu frișca lichidă și untul. Amestecați până se omogenizează compoziția iar la final adăugați esența de rom. Lăsați puțin la răcit.

După ce s-a răcit, turnați ciocolata peste ruladă și lăsați-o la frigider până se întărește glazura.

Enjoy!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON