Rulouri cu gem si mac

Ingrediente:  500g faina

2 galbenusuri

100ml lapte(caldut)

15g drojdie proaspata

70g zahar

50g unt

gem (de care aveti prin casa)

3-4 linguri mac

Pasul 1:           In laptele caldut se desface drojdia,se amesteca si se lasa deoparte 10 min. Pasul 2:           Dupa cele 10 min,se adauga faina,amestecand continuu,galbenusurile,unul cate unul, si zaharul amestecat cu untul topit si racorit. Se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Pasul 3:           Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se umple cu gem. Se lasa marginile libere de 2 cm de jur imprejur si se ruleaza.

Pasul 4:           Se taie rondele de 2-3 cm grosime. Se aseaza bucatile de aluat in tava de copt,tapetata cu hartie de copt si se presara cu mac. Se coc 40 de min.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON