Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac nu trebuie sa lipseasca din meniul vostru de toamna. O supa calda si cremoasa care o sa va încalzeasca zilele reci care urmeaza. Nu credeam ca din atat de putine ingrediente, gatite atat de simplu, poate iesi ceva atat de bun!

Ingrediente:

1kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de seminte si coaja)

1 ceapa mare

2 cartofi

1 morcov

ulei de masline

nuscoara

sare, piper

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si seminte si se taie in cuburi. Cartofii si morcovul se curata si se taie in bucati. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, intr-o oala de supa, pana ce se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, cartofii si morcovul si se toarna apa cat sa acopere legumele. Se lasa la fiert, la foc mic. Cand sunt fierte se iau de pe foc si se mixeaza pana se obtine o pasta fina si cremoasa. In functie de consistenta dorita mai adaugati sau nu, apa. Se adauga si condimentele ( sare, piper, nucsoara ) si se mai lasa la foc mic aproximativ 5 minute. Se serveste calda cu smantana si seminte. Pofta buna!

FAF07822-729D-439C-82C1-3776CF13FA82

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON