Tartă cu brânză și prune

Toamna este aici și a venit cu o mulțime de bunătăți. Fructe proaspete, aromate și sănătoase din care poți pregăti multe deserturi delicioase. Tarta cu brânză și prune este unul dintre ele. Blat crocant, brânză dulce și prune acrișoare. Combinația asta de brânză și prune ne-a plăcut foarte mult, așa că vă poftesc și pe voi la i felie din cea mai buna tartă! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 300g făină

– 125g zahăr

– 125g unt

– un ou

– 1 plic de zahăr vanilinat

– coaja de la o lămâie

Pentru umplutură:

– 500g brânză dulce

– 100g smântână

– 100g zahăr pudră

– 2 ouă

– 2 linguri zeamă de lămâie

– prune ( curățate de sâmburi )

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă zahărul, oul, zahărul vanilinat și untul. Se adaugă coaja de lămâie și făina. Aluatul se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie și apoi se lasă 1h la rece.

Intre timp se amestecă brânza dulce, smântâna, doua ouă, zahărul pudră și zeama de lămâie până când se obține o compoziție omogenă.

După ce a stat la rece, aluatul se întinde într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau unsă și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc după care se toarnă compoziția de brânză, iar deasupra se pun prunele tăiate in două.

Dați Tarta la cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când vedeți că începe să se rumenească.

După ce este gata, lăsați tarta să se răcească în tavă și abia apoi puteți să o feliați și să o scoateți pe un platou.

Enjoy!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON