Tartă cu brânză

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 360g făină

– 100g untură

– 2 ouă

– 160g zahăr

– 1 praf de sare

– 20 ml apă rece

Pentru umplutură:

– 600g brânză de vaci (bine scursă)

– 140g smântână dulce

– 50g griș

– 140g zahăr pudră

– 3 gălbenușuri

– 2 plicuri zahăr vanilinat

– coaja rasă de la o portocală

– gem de zmeură

 

Mod de pregătire:

Într-un bol amestecați făina cu untura, zahărul și sarea. Amestecați până ce se omogenizează compoziția după care adăugați ouăle și treptat apa rece, până obțineți un aluat care nu se mai lipește de degete.

Înfasurați aluatul obținut într-o folie alimentară și lăsați-l la rece pentru 1h.

Între timp vă ocupați de umplutură.

Mixați într-un bol brânza de vaci, smântâna, zahărul pudra și cel vanilinat.

Adăugați grișul, gălbenușurile și coaja rasă de portocală și omogenizați.

Scoateți aluatul din frigider, întindeți-l într-o foaie subțire și așezați-l într-o tavă rotundă cu inel detașabil.

Turnați deasupra umplutura de brânza și băgați tava la cuptorul preâncălzit, la 150 de grade pentru aproximativ 1h până când tarta se rumenește puțin.

După ce este gata o scoateți din cuptor și o lăsați puținsă se răcească.

O puteți servi cu gem de zmeură!

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON