Ingrediente:

– 260g de făină

– 2 linguri de zahăr

– 2 linguri cacao

– 125g unt rece

– un ou

 

Pentru umplutură:

– 300g zmeură

– 300ml frișcă lichidă

– 200g ciocolată neagră

– 2 ouă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol puneți făina, zahărul, cacaoa și untul. Amestecați până obțineți un amestec nisipos în care adăugați și oul. Mai frământați 5 minute după care întindeți aluatul pe blatul de lucru presărat cu un pic de făină.

Da-ții o formă rotundă apoi transferați-l în tava de tartă unsă cu puțin unt.

Zdrobiți ușor zmeura cu furculița apoi puneți un strat generos peste aluatul din tavă.

Urmează să trecem și la ciocolată. Mai întâi rupeți ciocolata în bucăți mici și puneți-o la topit într-un vas de sticlă termorezistent pe baie de abur (bani marie) împreună cu frișca lichidă.

Lăsați amestecul să se topească încet la foc mic fără să amestecați. Doar când ciocolata este topită amestecați foarte ușor cu o spatulă pentru a omogeniza compoziția.

Între timp bateți cele două ouă și adăugați în compoziția de ciocolată, amestecând continuu.

Turnați crema de ciocolată peste zmeura din tavă și coaceți tarta la 180 de grade pentru 30 de minute.

După ce e gata lăsați-o să se răcească puțin apoi ornați tarta cu zmeură proaspătă.

Se mai lasă la răcit apoi se dă la frigider pentru 6h sau de pe o zi pe alta.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON