Tartă cu mere

Această tartă cu mere este printre cele mai simple deserturi  pe care le fac cel mai des când vrem ceva dulce. E rapidă, gustoasă iar ingredientele folosite le am întotdeauna în casă.

Ingrediente:

Pentru umplutura:

– 500g de mere

– 140g de zahăr brun

– 2 lingurițe de scorțișoară

– 3 linguri de făina

Pentru aluat:

– 230g de unt ( la temperatura camerei)

– 350g de făină

– 50g zahăr brun

– 2 ouă

Mod de preparare:

Cerneți făina intr-un bol, adăugați untul ( la temperatura camerei ) zahărul și ouăle. Frământați bine până obțineți un aluat consistent. Înfășurați în folie aluatul și lăsați-l la rece aproximativ 30 de min.

În acest timp, spălați merele, curățați-le de coajă și tăiați-le cubulețe. Puneți peste ele zahărul, scorțișoara și făina. Lăsați-le așa aproximativ 10-15 minute.

Scoateți aluatul de la rece, întindeți 2/3 din aluat cu sucitorul pe blatul de lucru și așezați-l în tava pentru tartă. Aveți grijă să așezați puțin și pe marginea tăvii.

Peste aluat, adăugați merele tăiate cubulețe iar din aluatul rămas tăiați câteva fâșii și așezați-le deasupra tartei.

Coaceți tarta timp de 40-45 de min. la 180 de grade până capătă o nuanță aurie. După ce o scoateți de la cuptor, lăsați-o să se răcească 5-10 min.

Puteți să o serviți cu puțin zahăr pudră sau frișcă proaspăta.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON