Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente:

200g faina

100g unt

120g zahar

1ou

1 plic zahar vanilat

1 praf sare

Pentru umplutura:

3 pere bine coapte

140g ciocolata neagra

100 ml frisca lichida

1 ou

Mod de preparare:

Se amesteca prin framantare cu degetele faina si untul taiat bucatele. Se adauga zaharul, sarea, oul si zaharul vanilat. Se amesteca bine si se aduna intr-o bila de aluat care se lasa la rece pentru o ora. In acest timp se curata perele de coaja si semintele si se taie in jumate. Aluatul se lucreaza putin pe masa preserata cu faina si apoi se intinde cu sucitorul. Se aseaza foaia in tava de copt si se inteapa cu furculita. Se aseaza perele curatate de coaja si taiate in jumate si se da tava la cuptor pentru 15 minute. Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Frisca lichida se incalzeste pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati. Dupa ce se topeste ciocolata, se ia de pe foc, se lasa circa 5 minute sa se raceasca si apoi se adauga oul amestecand energic pentru incorporare. Se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul de ciocolata si se mai da la cuptor pentru 10 minute.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON