Tarta cu piersici

Îmi place sa profit de fiecare sezon in care apar fructe delicioase. Si pentru ca suntem in plin sezon de piersici am ales sa va arat cum se face o apetisanta tarta cu piersici. O puteti servi simpla, cu frisca sau alaturi de o cupa de înghetata de vanilie. 

Ingrediente:

Pentru blat:

400g faina

150g unt

50ml lapte

1 ou

1 praf de sare

2 linguri de zahar

Pentru umplutura:

3 piersici mari

2 linguri de zahar

1 lingura faina

1 lingura miere

1 ou

frunze de menta

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca faina, zaharul si sarea. Incorporeaza untul si framanta pana obtii un aluat sfarmicios. Adauga oul si laptele si framanta pana se omogenizeaza si are o consistenta elastica. Înfasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute. Intre timp, tai piersicile felii groase si le amesteci cu zaharul, faina, mierea si frunzele de menta tocate. Intanzi aluatul pe blatul de lucru, ii dai o forma rotunda dupa care il asezi in tava. Adaugi piersicile si aduni marginile peste umplutura, avand grija sa nu o acoperi complet. Ungi tarta cu ou si o bagi la cuptorul preincalzit, la 175 de grade/ 40-50 de minute. Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON