Weekendul trecut mi s-a făcut pofta de ceva dulce și pentru că aveam rămas în congelator puțin aluat de la tartele cu fructe și încă o jumatate de caserolă de afine congelate, m-am gândit ca fac repede o tartă rustică cu afine. De ce rustică? Pentru că are un aspect mai neglijent , cu margini neregulate și nu necesită foarte mult timp pregătirea ei.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 200g făina

– 50g zahăr pudră

– 50g unt

– 1 ou

– un praf de sare

– un praf de copt

– coaja rasă de la o lamaie

Pentru umplutură:

– afine

– zeama de la o lămâie

– o lingură amidon

– o lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mixează untul ( la temperatura camerei ) cu zahărul pudră până devin o cremă. Apoi adaugă coaja de lămâie și oul și mixează in continuare.

Peste pune făina, praful de copt si praful de sare și amestecă până încorporezi toata făina și obții un aluat omogen.

Lasă aluatul la rece pentru 30 de minute.

După ce a stat la rece întinde-l pe blatul de lucru pudrat cu făină în foaie rotundă de cca. 10 cm grosime.

Transferă-l cu grijă intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Amestecă afinele cu amidonul, zeama de lămâie și zaharul și pune-le în mijlocul aluatului, lăsând o margine de aproximativ 5 cm de jur împrejur. Împăturește marginile aluatului împchetând astfel afinele în mijloc.

Dă Tarta la cuptor până ce prinde o culoare arămie, iar compoziția capătă o ușoară consistență de gem ~ aproximativ 40/45 de min la 180 de grade.

Las-o sa se răcească înainte de a o servi.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON