Pentru ca se apropie Ziua Îndrăgostiților v-am pregătit și eu o surpriza dulce și de efect. E pregătită cu multă dragoste pentru oamenii dragi din viața mea!

Ingrediente:

250g căpșuni

200g coacăze

250g mascarpone

200g smântâna pt frișcă

100g ciocolata neagră

4 oua

4 linguri de faina

4 linguri de zahar

4linguri zahar pudra

2 esențe de vanilie

zahar vanilat

un plic praf de copt

un praf de sare

30g  cacao

Mod de preparare:

Separati albușurile de gălbenușuri intr-un vas mai înalt. Bateți albușurile spuma tare cu un praf de sare. După ce se întăresc adăugați zaharul și mixați pana obtineți o compoziție densa și lucioasa. Intr-un vas separat frecați gălbenușurile cu esența de vanilie,pana la omogenizare. Adaugati gălbenușurile peste albușurile bătute spuma și omogenizați. Cerneți faina împreuna cu cacaoa și praful de copt și adaugatile treptat peste oua,amestecând cu o spatula de sus in jos. Turnați compoziția in forma de copt și băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade,30 de minute, la foc mediu. După ce este gata se scoate și se lasă la răcit.

Crema:

Intr-un bol puneți mascarponele,smântâna pentru frișcă (100ml),zaharul pudra și esența de vanilie. Mixați pana obtineți o crema consistentă. Nu mixați mai mult decât e necesar sa nu se taie crema. Tăiați căpșunii in bucatele mici și împreuna cu coacăzele adaugatile in crema de mascarpone. Nu uitați sa va lăsați din fructe și pentru decorat.

Glazura: 

Puneti un vas cu apa pe aragaz și in el altul puțin mai mic. Adaugati ciocolata rupta in bucăți mai mici și 100 ml smântâna lichida pentru frișcă. Amestecati pana la omogenizare.

Dupa ce s-a răcit blatul îl tăiați in doua și-l însiropați cu amestecul format din apa,esența de vanilie și zahăr pudra. Adaugati crema de mascarpone pe unul dintre blaturi ,nivelați și puneți deasupra al doilea blat. Turnați glazura de ciocolata peste blat și decorați după preferințe.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON