De curând am sărbătorit-o pe sora mea iar una dintre surprize a fost acest tort cu mascarpone și fructe de pădure. Îmi place să-i surprind pe cei dragi cu ceva dulce, mai ales dacă e ziua cuiva de naștere. 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 6 oua

– 6 linguri de zahăr

– 6 linguri de făină

– 6 linguri de cacao

– un praf de copt

– un praf de sare

Pentru cremă:

– 400g fructe de pădure ( congelate )

– 250g mascarpone

– 200g frișcă

– 100g zahăr pudră

– 2 linguri de zahăr

Pentru decor:

– 200g frișcă

– fructe de pădure

 

Mod de preparare:

Prima dată începeți cu blatul. Ideal ar fi să-l faceți cu o zi înainte să aibă timp să se învechească puțin.

Separăm albușurile de gălbenușuri.  Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare, la viteza  maximă a mixerului. Când spuma s-a întărit adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă densă și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile, dăm mixerul la viteza cea mai mică și omogenizăm ușor compoziția.

Făina o cernem împreună cu cacaoa și praful de copt peste compoziția de ouă. Amestecăm totul cu o spatulă, ușor cu mișcări de jos in sus.

Compoziția o turnăm într-o tavă ( 22 cm diametrul ) tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca. 30-40 de minute până când blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un grătar, cu fundul în sus, se îndepărtează hârtia de copt și se lasă la răcit. Blatul obținut se taie pe orizontală în două felii.

Urmează să pregătim crema. Punem fructele într-o cratiță, adăugăm 2 linguri de zahăr și le dăm la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când. Un sfert din zeamă se păstrează pentru crema de mascarpone.

Batem frișca la viteză mare până se întărește. Separat mixăm mascarponele cu 100g zahăr pudră, adăugăm treptat frișca bătută și apoi zeama de la fructe.

Trecem la asamblarea tortului. Pe un platou așezăm blatul, îl însiropăm ( sirop: apă, zahăr, esență de vanilie ) după care adăugăm jumătate din crema de mascarpone. Punem fructele pe toată suprafața tortului apoi adăugăm restul de cremă și punem și celălalt blat după care însiropăm.

Se decorează după preferință. Eu am ales să-l decorez cu frișcă și fructe de pădure.

Sper să vă placă și vouă rețeta mea. Aștept un feedback de la voi.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON