Tortul de biscuiți cu ciocolată seamănă la gust cu salamul de biscuiți, dar în acest caz prezentarea e mai stilată, chiar festivă. 

Am pornit de la ideea unui salam de biscuiți simplu dar am ajuns la acest desert delicios, aromat, cu texturi diferite care ne-a cucerit de la prima felie.

Sunt sigura ca o să vă cucerească și pe voi!

 

Ingrediente:

– 600g de biscuiți

– 250ml de apă

– 250g de unt

– 100ml lapte

– 6 linguri de cacao

– 4 linguri de zahăr

– esență de rom

– stafide

 

Pentru cremă:

– 500g mascarpone

– 400g Nutella

 

Mod de preparare:

Biscuiții se sfărâmă și se pun într-un vas înalt. Vasul înalt este ideal pentru a nu ieși compoziți pe dinafară atunci când se amestecă biscuiții cu sosul.

Intr-o cratiță se pun laptele, apa, untul, zahărul și cacaoa. Se pun pe ochiul mic al aragazului până se topesc toate ingredientele. După ce sunt gata se adaugă esența de rom și se toarnă compoziția peste biscuiți plus stafidele.

Salamul de biscuiți se pune cu o lingură într-o tavă de tort cu pereții detașabili ( diametrul tăvii: 26cm ). Se presează bine compoziția în forma de tort până obțineți o suprafață compactă.

Pentru cremă, mixați într-un bol mascarponele cu Nutella până obțineți o cremă fină. Adăugați crema peste compoziția de salam de biscuiți și nivelați.

Puneți tortul la rece pentru aprox. 4/5 ore sau peste noapte.

Îl puteți servi ornat cu migdale și ciocolată.

Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON