Tort de morcovi

Tortul de morcovi are un gust aparte și deși ați crede că morcovii nu se potrivesc într-un desert o să vă schimbați părerea după ce o să-l gustați. Este atât de aromat, cu un blat dens și o cremă fină încât nu se poate să nu-ți placă.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 250g făină

– 250g zahăr

– 250g morcovi

– 150ml ulei vegetal

– 50g nuci pecan ( coapte )

– trei ouă

– o linguriță praf de copt

– o linguriță scorțișoară

– o linguriță ghimbir pudră

– o linguriță nicșoară măcinată

– doua lingurițe extract de vanilie

– coajă de portocală confiată

Pentru cremă:

– 200g cremă de brânză ( Philadelphia )

– 100g unt moale ( 85% )

– 250g zahăr pudră

– coaja rasă de la o lamâie

 

Mod de preparare:

Pentru blat:

Într-un bol amestecați făina, praful de copt, Scorțișoara, nucșoara și ghimbirul pudră.

Într-un alt bol mixați ușor cele trei ouă, adăugați zahărul, extractul de vanilie și uleiul și amestecați bine.

Peste ingredientele lichide turnați treptat amestecul cu făină de mai devreme.

Spre final încorporați în tot acest amestec morcovul ras, nucile pecan ( tăiate mărunt ) și coaja de portocală confiată.

Turnați aluatul obținut în cantități egale în două tăvi cu diametrul de 20cm, tapetate cu hârtie de copt.

Lăsați-le la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min sau până când trece testul scobitorii.

După ce timpul de coacere s-a scurs, scoateți blaturile din cuptor și lăsați-le să se răcească.

Abia după ce s-au răcit complet puteți să le tăiați in două părți egale pe orizontală. In total veți avea patru felii de blat.

 

Pentru cremă:

Într-un bol puneți untul, zahărul pudră și coaja de lămâie și mixațile cu ajutorul unui mixer.

Când untul a înghițit tot zahărul începeți să adăugați crema de brânză.Câte o lingură pe rând.

Împărțiți crema în patru porții. Puneți baza de la primul blat pe un platou și întindeți peste el o parte din cremă.

Nivelați până aproape de margini și așezați peste partea a doua de blat.Continuați la fel până când puneți deasupra și ultima felie de blat.

Întindeți crema rămasă peste tort și lateralele lui cu ajutorul unei spatule de metal.

Puneți tortul la rece cel puțin 1h înainte să-l decorați.

Enjoy!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON