Turnate cu malai

Turnatele cu malai erau preferatele mele in copilarie. Străbunica mea mi le făcea dimineata la micul dejun. Timpul a trecut iar o vreme uitasem de ele… pana intr-o dimineata cand, rămasă in pana de idei, mi-am luat caietul cu retete si le-am redescoperit. Sunt foarte usor de făcut, cu ingrediente simple, iar rezultatul este foarte gustos. Sunt sigura ca o sa va cucerească si pe voi.

Ingrediente:

lapte acru ( 300ml iaurt )

1 ou

faina de malai

faina de grâu ( 3 linguri )

3 lingurite de miere

1 lingurita broza ( bicarbonat )

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Incepeti prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina de malai, faina de grâu si bicarbonatul. Amestecati putin si adaugati si restul ingredientelor. Aluatul rezultat trebuie sa aibă consistenta smantanii mai groase. Daca mai este necesar mai adaugati faina de malai. Omogenizați bine compozitia, luați din ea cu o lingura mai mare si turnați intr-o tigaie cu ulei incins.

Prajiti turnatele pe ambele părți. Le puteti servi calde sau reci, cu dulceața sau miere.

Pofta buna!

C128A5A0-0CC3-4C57-B17A-BB84A7C233D9

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON