Turta dulce

Cand vine vorba de Crăciun, intotdeauna aleg sa fac turta dulce. Stelute, braduti, ingerasi ornate cu spuma de ou si bilute argintii de iarna. Foarte usor de facut, de pus in brad, de dat cadou sau de savurat dimineata la o ceasca de cafea. Reteta este simpla iar daca aveti copii puteti sa ii chemati sa va ajute. Asa o sa petreceti timp de calitate impreuna. O sa va placa mirosul de scortisoara a aluatului, care este bun si dulce si se modeleaza usor.

Ingrediente:

400g faina

150g unt 65%

150g zahar brun

60ml miere

1ou

2 lingurite ghimbir macinat

2 lingurite scortisoara macinata

2 lingurite nucsoara macinata

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Mod de preparare:

Incepeti cu ingredientele uscate. Amestecati faina, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, bicarbonatul de sodiu si praful de sare. Separat mixati untul cu zaharul pentru 2-3 minute. Adaugati oul si mierea, apoi incorporati ingredientele uscate.

Rasturnati aluatul obtinut pe blatul presarat cu faina. Framantati cateva secunde aluatul, dati-i forma rotunda, dupa care ambalati-l in folie alimentara si lasati-l la frigider pentru minim 2h.

Aluatul poate fi facut si cu o zi inainte si lasat la frigider.

Odata racit aluatul se întinde cu sucitorul pana cand ajungeti la o grosime de cca. 0,5cm. Decupati turta dulce cu formele speciale si așezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati turta dulce la cuptor pentru 10-12 min. la 170 de grade.

Puteti sa decorati turta dulce cu glazura de zahar sau alte elemente decorative. Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW ME ON