Rulouri de dovlecei cu ricotta la cuptor

 

Aceasta rețetă este una simplă și delicioasă care face ca acești dovlecei să iasă din banal.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 250g ricotta
  • 200g brânză feta
  • 50g baby spanac
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 300g suc de roșii
  • parmezan ras
  • mozzarella rasă
  • oregano
  • busuioc
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Îndepărtați cotorul și vârful dovleceilor, apoi tăiați fâșii lungi și late de grosimi similare. Pe o hârtie de copt așezați fâșiile de dovlecei și presărați sare peste fiecare bucată. Lăsați sarea să scoată apa cam 10 minute, după care tapotați cu un șervețel de hârtie apa in exces.

Între timp pregătiți umplutura. Într-un bol amestecați brânza ricotta, feta, spanacul (tocat mărunt) parmezanul și condimentați cu sare și piper. Lăsați deoparte și treceți la sosul de roșii.

Într-o cratiță turnați puțin ulei de măsline, adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul urmând să puneți și sucul de roșii. Continuați cu puțin oregano și busuioc iar la final condimentați cu sare și piper după gust.

Preâncălziți cuptorul la 190 de grade și pregătiți-vă tava pentru cuptor. Ungeți tava cu puțin unt și turnați jumătate din sosul de roșii pregătit anterior.

Puneți o fâșie de dovlecel pe un blat de lucru curat și adăugați cam o linguriță de umplutură, apoi rulați dovlecelul într-un rulou . Așezați ruloul în tava de copt și repetați operațiunea pentru fiecare fâșie de dovlecel.Turnați restul de sos de roșii peste rulouri și presărați mozzarella rasă deasupra.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați la copt cam 20-25 de minute.

După ce sunt gata, scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească cam 10-15 minute înainte de servire.

Enjoy!

 

    No Comments Yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    FOLLOW ME ON